Республикамизда фермер хўжаликлари томонидан қанча картошка етиштирилган

Foto: Stat.uz

Маълумотларга қараганда, ҳар бир инсон ўртача ҳисобда йилига 80 кг картошка истеъмол қилади. Картошка таркибида кўп турдаги микроэлементлар, Б гуруҳидаги витаминлар, А, C, У, ПП витаминлари, калий, руҳ ва магний моддалари мавжуд. Шунингдек крахмалга бойлиги сабаб организмга қувват бағишлайди, аъло даражада тўйинтиради. Сабабли ҳам бу полиз экини кундалик дастурхонимиздан мустаҳкам ўрин эгаллаган.

Статистика агентлиги маълумотларига кўра, 2024- йилнинг январ–июн ойларида республикадаги фермер хўжаликлари томонидан 240,4 минг тонна картошка етиштирилган.

Бу 2023-йилнинг мос даврига нисбатан 6,5 % га кўп.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.